Servicii

Obstetrică-ginecologie reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticul si tratamentul bolilor aparatului genital feminin (uter, vagin, ovare, trompe uterine), al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitală, ca parte a întregului organism.

Obstetrica este o subramură a specialității obstetrică-ginecologie care se ocupă cu studiul și asistența medicală specializată a femeii pe perioada sarcinii, nașterii și lăuziei (perioada de 6 săptămâni după naștere)

Examenul ginecologic de rutină este recomandat pentru a descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale, evitând astfel situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp.

Aceste consultații reprezintă elemente majore în diminuarea riscului matern și fetal, cât și identificarea unei sarcini care are un risc obstetrical crescut.

Examinare clinică obstetricală și ginecologică 

Cea mai nouă metodă imagistică de investigare a organelor interne.

Rapid și foarte eficient în depistarea cancerului de col uterin.

Biopsia de endometru reprezintă procedura de prelevare a unei mostre de la nivelul mucoasei uterului (endometrului).

Pe lângă examinarea colului uterin, specialistul ginecolog recoltează o mică probă de ţesut pentru biopsie, astfel încât aceasta să fie analizată microscopic.

Examen bacteriologic nativ și pe medii de cultură.

Este o ecografie care se efectuează de obicei în cele trei trimestre de sarcină, cu scopul de a analiza fătul și uterul mamei.

Este utilizată pe scară largă pentru detectarea pulsațiilor de ritm cardiac fetal sau a pulsațiilor din diferite vase de sânge ale fătului.

 

Analize fertilitate femei și bărbați - Investigarea întregului lanț de concepție.

Evaluarea rezervei ovariene prezintă o mare importanță în vederea evaluării potențialului de fertilitate.

Stimularea ovariană este un tratament care are ca scop stimularea ovulației și maturizarea folicului.

Inseminarea artificială presupune prelucrarea prin metode complexe în laborator a spermei și introducerea acesteia intrauterin.

Controlul ginecologic este recomandat cel puțin odată pe an, efectuat de către un specialist ginecolog, care poate gestiona un tratament eficient în perioda menopauzei, pentru un mod de viață sănătos.

Consultații de specialitate pentru tinere, adolescente; consiliere în probleme de educație sanitară, sexuală și contracepție.

Consiliere și furnizarea de informații despre planificare familială, evaluarea stării de sănătate în vedera utilizării metodei de contracepție potrivite.

Montare/extracție dispozitiv intrauterin contraceptiv (sterilet).

Procedura prin care se folosesc diverse medicamente pentru a se intrerupe o sarcină confirmată.

 


Avem grijă de sănătatea Dumneavoastră!